9 fakte qe nuk i dinit per macet

49

Mësoni më shumë rreth maces tuaj.

1: Për sa i përket zhvillimit, viti i parë i jetës së një mace është i barabartë me 15 vitet e para të jetës njerëzore.

Pas vitit të dytë, një mace është 25 vjeç në vitet e njeriut.

Dhe pas kësaj, çdo vit i jetës së një mace është i barabartë me rreth 7 vjet njerëzore.

2: Macet mund t’i rrotullojnë veshët 180 gradë.
Dëgjimi i një mace mesatare është të paktën pesë herë më i mprehtë se ai i një të rrituri njerëzor.

3: Në racën më të madhe të maceve, mashkulli mesatar peshon afërsisht 20 paund.

4: Macet shtëpiake kalojnë rreth 70 për qind të ditës duke fjetur. Dhe 15 përqind e pastrimit të ditës.

5: Një mace nuk mund të shohë direkt nën hundën e saj.

6: Shumica e maceve nuk kanë qerpikë.

7: Macet kanë pesë gishtërinj në secilën putër të përparme, por vetëm katër në pjesën e pasme.

Megjithatë, nuk është e pazakontë që macet të kenë gishtërinj shtesë. Macja me më shumë gishtërinjtë e këmbëve të njohura kishte 32 – tetë në secilën putër!

8: Disa besojnë se nëse ëndërroni për një mace të bardhë, fat i mirë do të pasojë.

9: Meows nuk janë gjuhë e lindur e maceve – ato i zhvilluan ato për të komunikuar me njerëzit